Yeni Doğum Yapacak Olanlara Devletten Müjdeli Haber! Doğum Yaptığınız Gün Hemen Ödeme Yapılacak! Hemen Başvuru Yapın!

4 Haziran 2022 14:20 Güncelleme : 4 Haziran 2022 14:20

Çalışan anneler için devlet tarafından birbirinden farklı destek ödemeleri yapılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen bu destek ödemeleri çalışan anneler için büyük önem taşıyor. Kadınların çalışma hayatına devam etmesi için yapılan bu destek ödemelerinde devamlılığı korumak adına devlet tarafından yapılan destek ödemelerinin ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. Çalışan anneler yarı zamanlı çalışma destek taleplerini oluştururken aynı zamanda dilerlerse SGK tarafından verilen bakıcı aylığı destek ödemelerinden de yararlanabilmektedirler.

Yeni Doğum Yapacak Olanlara Devletten Müjdeli Haber! Doğum Yaptığınız Gün Hemen Ödeme Yapılacak! Hemen Başvuru Yapın!

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan ya da çalışmayan pek çok anneler için destek ödemeleri yapıyor. Hem çalışan hem de çalışmayan annelerin alabileceği doğum parasının ödemeleri çocuk sayısına göre farklılık göstermektedir. Bu destek ödemeleri annelere doğum parası ve süt parası adı altında verilerek dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, Doğum destek ödemelerinden nasıl yararlanılır? Başvurular nereye yapılacak? İşte konuya dair tüm ayrıntılar…

Doğum Destek Ödemelerinden Yararlanabilirsiniz!

Doğum destek ödemeleri her anne adayı için verilen devlet destek ödemesidir. Aynı zamanda devlet çalışan anneler için de birçok destek de bulunarak büyük katkı sağlamaktadır. Çalışan ve çalışmayan her anneler için verilen doğum destek ödemeleri son zamanların en çok araştırılan konuları arasında bulunuyor. Destek ödemesi çocuk sayısına göre farklılık gösterebilmektedir. Destek ödemelerinden yararlanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz gibi e Devlet üzerinden de başvurularını yapma fırsatını elde edebilirsiniz.

• Doğum Destek ödemeleri 1. Çocuk için 300 TL,
• Doğum destek ödemeleri 2. Çocuk için 400 TL,
• Doğum destek ödemeleri 3. Çocuk ve sonrası için ise 600 TL olarak ödeme yapılmaktadır.

 

Çalışan Anneler İçin Bakıcı Desteği Veriliyor!

Çalışan annelerin çalışma hayatlarına devam edebilmeleri ve kadın istihdamını arttırmak amacıyla devlet tarafından birçok destek ödemesi sağlanıyor. Bu destek ödemeleri arasında dikkatleri üzerine çeken en önemli destek ödemesi ise çocuk bakıcı desteği olarak gün yüzüne çıkmıştır. Çocuk bakıcı desteğinden yararlanmak isteyen annelerin doğumdan sonra çalışma hayatına dönerek işlerinin başına geçmesi gerekmektedir. Böylelikle iş hayatına dönen annelerin bakıcı destek ödemelerinden yararlanabilmeleri için hemen başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri ve her ay düzenli olarak ödemelerini almaları tavsiye edilir. 

Çalışan Anneler İçin Bakıcı Desteği Veriliyor!

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış