WhatsApp, Uygulamaya Öyle Bir Güncelleme Getirdi ki! Alıştığımız WhatsApp’tan Artık Eser Kalmadı…

9 Haziran 2022 01:58 Güncelleme : 9 Haziran 2022 01:58

WhatsApp, kendini geliştirmekten asla usanmayan, hemen hemen her gün yeni bir güncelleme yayınlamayı ihmal etmeyen çok nadir bir sosyal medya uygulaması haline geldi. Özellikle son haftalarda ardı ardına yayınladığı yenilikçi güncellemeleri ile asla gündemimizden düşmedi. Şimdi de yayınlamış olduğu bu yeni özelliği ile o alışık olduğumuz WhatsApp’tan neredeyse eser kalmadı. Milyonlarca kullanıcının WhatsApp kullanım deneyimini yakından etkileyecek olan bu yeni özellikte WhatsApp blog sitesinde yayınlandı.

WhatsApp, Uygulamaya Öyle Bir Güncelleme Getirdi ki! Alıştığımız WhatsApp’tan Artık Eser Kalmadı…

WhatsApp, getirmiş olduğu bu efsanevi yeni özelliği sayesinde milyonlarca kullanıcının WhatsApp kullanım alışkanlığı değiştirmeyi hedefliyor. Zira saldırganlar tarafından ele geçirilen cihazlar üzerinde WhatsApp erişimi açık hale geliyordu. Örneğin akıllı telefonunuzda yapılmış olan bir korsan saldırısı sonrasında saldırganların WhatsApp’a ait tüm verilerinizi ele geçirmesi çok kolay ve hızlı olabiliyordu. Bu da tehdit, şantaj ve veri bilgilerinin açığa çıkması anlamına geliyordu. Bu durumdan ötürü Fransa’da, Almanya’da, Rusya’da, Türkiye’de ve en önemlisi Amerika’da pek çok farklı davası süren WhatsApp yeni bir güncelleme ile tüm bu sorunları ortadan kaldıracak.

WhatsApp Web Code Verify Eklentisi

WhatsApp’ın yeni getirmiş olduğu özelliğin adı Code Verify. Bu eklenti sayesinde WhatsApp Web üzerindeki tüm erişim sadece size ait olacak. 30 saniye aralıklarla yeni bir kod girmeniz istenecek ve kod giremezseniz WhatsApp Web için erişim mümkün olmayacak. Milyonlarca insanın beklediğini ve bu özelliği aktif etmek için onlarca farklı dava ile uğraştıklarını belirten WhatsApp Ürün Yöneticisi, WhatsApp’ın artık çok daha güvenilir ve çok daha sevilen bir platform olacağını belirtti. İfadelerinde WhatsApp’ın veri gizliliğini korumak adına elinden geleni yapacağı da belirtildi. 

WhatsApp Web Code Verify Eklentisi

WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme ve Code Verify

WhatsApp’ta hali hazırda zaten bir güvenlik eklentisi vardı. Uçtan uca şifreleme ile iki kişi arasındaki mesaj sadece bu iki kişi arasında kalıyordu. Ancak bu yetersiz gelmiş olacak ki WhatsApp’ı çokça kere tehdit eden, dava eden firmalara özel olarak WhatsApp web sürümünde, Chrome tarayıcı eklentisi olarak kullanılmak üzere WhatsApp Code Verify eklentisi geliştirildi. 

WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme ve Code Verify

Bu eklentinin ne zaman yayına gireceği konusunda hala bir bilgi olmamakla beraber önümüzdeki haftalarda neticelenmesini bekliyoruz. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış