Whatsapp Kullananlar Bu Habere Çok Sevinecek! Milyonların Beklediği Özellik Nihayet Geliyor

9 Haziran 2022 00:02 Güncelleme : 9 Haziran 2022 00:03

Whatsapp için uzun zamandır beklenen özellik test aşamasına geldi. Instagram ve Messenger gibi uygulamalarda bulunan mesaja emoji ile cevap verme özelliği Whatsapp içinde geliyor.

Whatsapp Kullananlar Bu Habere Çok Sevinecek! Milyonların Beklediği Özellik Nihayet Geliyor

Meta Platforms bünyesinde geçtikten sonra birçok yeni özellik getiren ve çağa ayak uyduran en çok kullanılan mesajlaşma platformu Whatsapp yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Çoğu mesajlaşma uygulamasında olan özellikle Instagram ve Messenger gibi platformlarda kullanılan mesaja emoji ile tepki verme özelliği Whatsapp’a da geliyor. Şu an için test aşamasında olan güncelleme üzerindeki çalışmalar son hızıyla devam ediyor ve yakın bir zamanda tüm telefonlara gelmesi bekleniyor. 

Uzun Zamandır Beklenen Güncelleme

Facebook Messenger ve Instagram’da bulunan ve oldukça sık bir şekilde kullanılan mesajlara emoji ile cevap verme özelliğinin test aşamasında olduğunu açıklayan ve çok yakında telefonlara geleceğini duyuran Meta Platforms, bu özellik sayesinde mesajlara cevap vermenize gerek kalmadan gülücük ve kalp gibi mesajlara direk tepki vermenizi sağlayacak. Facebook şirketinin sahibi iken Instagram ve Whatsapp’ı da bünyesine katan ve hepsini tek çatı altında toplayan Mark Zuckerberg uygulamalar arasındaki özellik transferini uzun bir zamandır yapıyordu. Diğer uygulamalarda kullanıcıların beğendiği ve özelliklere tüm uygulamalara yaymaya devam ediyor.

Whatsapp Mesajlara Tepki Verme Nasıl Kullanılacak?

Meta Platforms sürekli olarak uygulamalar arasındaki özellikleri sürekli paylaşsa da Whatsapp’a henüz tepki verme özelliği gelmemişti. Klavye kullanmadan bir mesaja hızlı bir şekilde tepki ya da cevap verebilme özelliği çoğu kullanıcı tarafından beklenen bir özellikti. Yapılan açıklamaya göre yeni özellik çok kısa zamanda telefonlarımızda olacak. Wabetainfo’nun paylaştığı test aşamasındaki görsellere göre Whatsapp sohbetinin içinde tepki vermek istediğini mesajın üzerine basılı tutulup tepki alanına basıldığında verebileceğiniz tepkilerden oluşan bir sekme açılıyor. Seçilen tepki ise kısa bir animasyon ile mesajın hemen altında beliriyor. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış