WhatsApp Kullananlar Artık Bunu Yapamayacak! WhatsApp Bunu Yapanlara Sınırlama Getirdi

9 Haziran 2022 00:02 Güncelleme : 9 Haziran 2022 00:03

Dünya çapında en fazla kullanılan anlık sohbet uygulaması olan WhatsApp, yeni bir duyuru ile tüm dünyayı şok etti! WhatsApp hemen hemen hepimizin severek ve ilgiyle kullandığı sohbet uygulaması olmasına rağmen bazı güncellemeleri ile hepimizi kızdırmayı başarıyor. WhatsApp’ın o yeni getirdiği kısıtlama haberimizin detayında…

WhatsApp Kullananlar Artık Bunu Yapamayacak! WhatsApp Bunu Yapanlara Sınırlama Getirdi

Milyarlarca indirmeye sahip olan WhatsApp, özellikleri ve basit arayüz tasarımı ile hepimizi cezbeden sohbet uygulaması olmasına rağmen her zaman kullanışlı değil. Bazen de sıkıcı kısıtlamaları ile hepimizin canını sıkıyor. WhatsApp kısıtlamaları kapsamında getirilen yeni güncelleme ile artık birden fazla gruba aynı anda aynı mesajlar gönderilemeyecek. Örneğin, bir iş grubundan kopyaladığınız mesajı bir diğer gruplara aynı anda gönderemeyeceksiniz. WhatsApp bu kısıtlamanın sebebini spam mesajların önüne geçmek maksadı ile yapıldığını iddia etse de WhatsApp sohbet gruplarını hepimiz aktif kullanıyoruz. WhatsApp, çok kere kullandığımız bu özelliği artık kullanamayacak ve iletmemiz gereken mesajları artık kullanamayacağımızı duyurdu.

WhatsApp Kısıtlamasının En Büyük Sebebi

WhatsApp, bu kısıtlamanın en büyük nedeni olarak ise özellikle Türkiye’de çok aktif kullanılan ve spam yerine geçen “Bu mesajı en az 10 kişiye göndermezseniz başınıza büyük belalar gelecek” gibi başlayan mesajların önüne geçmek olduğunu belirtti. Yapılan kısıtlama güncellemesi ise 2.55.144 beta adı ile yayınlanacak. İlk olarak Android cihazlarda yayınlanacak olan kısıtlama güncellemesi, önce Amerika, Türkiye, Fransa, Almanya ve Hollanda’da yayına girecek. Yayın tarihi ile ilgili herhangi bir net bilgi verilmemiş olsa da haber merkezimiz yayın tarihinin 25 Mart 2022 olduğunu öğrendi. Kısıtlama güncellemesinin IOS cihazlarda ne zaman yayınlanacağı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. 

WhatsApp Kısıtlamasının En Büyük Sebebi

Artık Sahte Mesajlara Son! WhatsApp Kısıtladı!

WhatsApp, her gün kendini geliştiren özellikleri bünyesine katmayı başarıyor. Çoğu zaman farklı sohbet uygulamaları ya da sosyal medya uygulamalarından esinlendiği özellikleri WhatsApp’ta da yayınlamaktan çekinmiyor. Tüm özelliklerin de şirket bünyesinde geliştirildiğini iddia ederek geliştirilen içeriklerin özgünlüğünü savunuyor. Ama bu sefer ilk defa özgün bir geliştirme yaparak artık sahte mesajlara son verecek bir güncelleme yayınlayacak. ‘Kısıtlama Güncellemesi’ başlığı verilen bu güncelleme sayesinde artık bir mesaj en fazla 5 kere iletilebilecek. Bu sayede spam mesajların ve sahte mesajların önüne geçilecek. Artık çok fazla sahte ve spam mesaj alıyorsanız sevinebilirsiniz ancak bu mesajları gönderen kişiler arasında yer alıyorsanız bu güncelleme canınızı sıkabilir.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış