Sahtecilikte Son Nokta! Sadece Adana'da Olabilir Dedirten Cinsten! Sahte Benzin Yakalandı!

9 Haziran 2022 00:02 Güncelleme : 9 Haziran 2022 00:03

Yakıt fiyatlarındaki zamlar insanları ne hale getirdi. Adana’da yaşanan olay herkesi şoka uğrattı. Emniyet müdürlüğü 72 ton sahte yakıt ele geçirdi.

Sahtecilikte Son Nokta! Sadece Adana'da Olabilir Dedirten Cinsten! Sahte Benzin Yakalandı!

Dolar kurunun etkilediği piyasaların üstüne birde Rusya Ukrayna krizi de eklenin akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş iyice zirve yaptı. Güncel olarak benzin 17 TL. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası bu hafta sonu benzine 1,61 TL motorine ise 1,51 TL zam açıkladı. Son zamlardan sonra benzin 16,75 TL motorin 16,99 TL’den satılıyor. 

Vatandaş Artık Farklı Yollardan Çözüm Arıyor

Akaryakıt fiyatlarındaki zamlardan sonra artık vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Birçok konuda isyan eden ve hükümete bu konudaki şikayetlerini dile getiren halk bu konu için hükümetinde yapabileceği bir şey olmadığının farkında. Gelen zamlardan çileden çıkan halkın Adana’da yaptığı ise gerçekten pes dedirtti. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün yaptığı bir operasyon ile bir suç çetesini çökertti. Suç çetesinin ürettiği malzemeyi görünce ise şok yaşadı. Örgütün deposunda tam 72 ton sahte akaryakıt ele geçirildi. Yapılan araştırmalara göre atık ve yanık yağların bir araya getirilip marine edilmesinin ardından içerisine yanıcı birkaç farklı yakıt maddesi eklenmiş. Karışımının bekletilmesinin ardından akaryakıt görünümüne bürünmesi ve bu şekilde sahte akaryakıt olarak satıldığı tespit edildi. 

Suçlular Adliyeye Sevk Edildi

Operasyonda yakalanan 4 zanlı suçlarını inkar edip sahte bir şey satmadıklarını iddia etseler de yapılan tespitlerden sonra 4 zanlı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Göz altına alınan kişilerin Semih A., Sadun T., Yakup T. ve Hamza B olarak isimleri açıklandı. 

Etiketler

Otomotiv  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış