On Binlerce Kişiye Müjdeli Haber Geldi! Başvuruyu Yapan Herkese Binlerce TL Para Ödenecek!

31 Mart 2022 11:00 Güncelleme : 31 Mart 2022 11:00

Türkiye, her yıl ya da her dönem belirli bir ekonomik sıkıntının çemberinden dönüyordu. Ama bu yıl yakalandı ve bu ekonomik sıkıntının en büyük fatura tutarı yine Türkiye’ye kesildi. Dolar fiyatlarından altın fiyatlarına, brent petrolden ayçiçek yağına kadar her alanda çok ciddi sorunlar yaşayan ülkemizde çeşitli destek ödemeleri de yapılmıyor değil. Bu teşvik ödemeleri sayesinde ülkemizde daha rahat ayçiçek yağı üretimi de yapılabilecek. Çiftçilerimizi direkt olarak ilgilendiren bu önemli haberi hemen aktaralım…

On Binlerce Kişiye Müjdeli Haber Geldi! Başvuruyu Yapan Herkese Binlerce TL Para Ödenecek!

Ülkemizde üretici zor durumda. Özellikle mazot fiyatları, hammadde fiyatları ve yaşam maliyetleri üst üste geldiği zaman çiftçilerimiz ve üreticilerimizin hepsi çok büyük ekonomik sıkıntı içerisinde. Ama devletten de bir adım gelmiyor değil.  Tarım ve Orman Bakanlığı’da destek türü ile alakalı tüm ayrıntıları paylaştı. Normal şartlarda ayçiçek ekimi yapmayan ve tarım arazisi şu an atıl durumda olan kişilerin yağlı tohum ekim desteği yapmaları halinde arazi metrekaresine kadar 100 Türk lirası ödeme yapılacak. 

Yağlı Tohum Desteği Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Atıl durumda bulunan arazisine yağlı tohum ekmek isteyen kişilerin tapuları ve varsa çiftçi belgeleri ile beraber Tarım ve Orman Bakanlığı’na (İllerdeki temsilciliklere) bizzat başvuru yapmaları gerekiyor. Ankara’da merkezi bulunan Bakanlığın onlarca şehirde temsilcilikleri de bulunuyor. Bu kuruluşlara başvuru yaparak yağlı tohum desteği alabilmek mümkün hale gelecek. Tarım arazisi sahiplerinin metrekare için 100 Türk lirasına kadar ödeme alabilecekleri de belirtildi. 

Yağlı Tohum Destek Ödemesi Ne Zaman Başlayacak?

Yağlı tohum destek ödemesi başvuru yapan herkese hemen ödenecek. 20 gün içerisinde planlanan ödemede kişi başı alınacak ücretini tam olarak bilinmiyor. Her bir arazi sahibi ekim yapacağı alan kadar ödeme alacağı da belirtilmişti. Ülkemizin ayçiçek yağı konusunda yaşadığı problemi giderecek olan önemli bir ödeme olacağı düşünülüyor. Ülkemizin Rusya gibi ülkelere olan bağımlılığını azaltacak önemli bir uygulama olacak.  

Yağlı Tohum Destek Ödemesi Ne Zaman Başlayacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan duyurulan habere göre nadasa bırakılmış olan tarlalar ve boş durumda olan tarım arazilerine yağlı tohum ekilmesi karşılığında milyonlarca TL hibe verilecek. Yağlı tohum ekim desteği bizzat Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulan bir destek türüydü.

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış