Çinliler Sonunda Bunu da Yaptı! Türkiye İçin Ucuz Araba Üretti Hem de Sadece 150 Bin Lira

6 Haziran 2022 04:20 Güncelleme : 6 Haziran 2022 04:20

Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada otomobil fiyatları engellenemez bir şekilde yükseliyor. Çünkü parça tedarik aşamasında çok büyük sorunlar yaşanıyor. Özellikle Rusya ve Ukrayna savaşı da bunun üzerine tuz biber oldu. Ama Çinli otomobil markası sonunda Türkiye’ye de girme kararı aldı ve Türkiye’de otomobil üretimi yapacağını duyurdu. Hem de 4x4 konforundaki araçları 150 bin TL’ye satışa sunacak. İşte tüm detaylar…

Çinliler Sonunda Bunu da Yaptı! Türkiye İçin Ucuz Araba Üretti Hem de Sadece 150 Bin Lira

Uzun zamandır Çinli otomobil devi olan markaların Türkiye’deki pazara girme isteğinin olduğunu biliyoruz. Hatta pek çok marka bugünden 3-5 yıl öncesine kadar Türkiye’de çeşitli denemeler yaptı ama ne yazık ki başarısız oldular. Onlardan alınan derslerle bazı Çinli otomobil devi markalar Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Yapılan araştırmalar neticesinde pek çok fabrikanın da 5 yıllık ya da 10 yıllık gibi süreler için kiralandığı, bazı fabrikaların ise satın alındığı iddia edildi. Bu da Çinli markaların niyetinin ne kadar ciddi olduğunu bize gösteriyor. Peki, Çinli otomobil markalarına ait araçların fiyatları ne kadar olacak? Araştırma yaptık ve sonucu 150 bin TL’de kararlaştırdık. 

Çinli Markalar Türkiye’ye Akın Akın Geliyor

Changan markalı Çinli otomobil üreticisi, otomobillerini hem Türkiye’de üretmek hem de Türkiye’ye satmak için buradan devasa boyutlarda fabrikalar kiraladığı belirtiliyor. Özellikle iş ilanları sitelerinde de gördüğümüz üzere otomotiv mühendisleri, montaj ustaları, kaynakçılar ve daha pek çok uygun meslekten personel alımı da yavaş yavaş yapılmaya başladı. 

Çinli Markalar Türkiye’ye Akın Akın Geliyor

Changan Türkiye’ye Geliyor

Changan markalı Çinli otomobil üreticisinin daha önce Çin’de ve tüm dünyada ürettiği araçları görsellerden görüyorsunuz. Aslında donanım olarak hiçbir farkı yok Alman otomobil markalarından. Hatta makyaj olarak çok daha efektif görünüme de sahipler. Ancak bu araçların en büyük sıkıntısı parça tedariki ülke içerisinden mi olacak yoksa Çin’den mi gelecek? İşte en büyük sorun bu. Eğer buradan olacaksa yedek parçalar uygun fiyatlı olacak ama Çin’den gelecek olursa da çok yüksek fiyatlarla karşılaşmak mümkün.

Changan Türkiye’ye Geliyor

Changan 150 bin TL’ye Araç Satacak

Yaptığımız araştırmalara göre Changan Türkiye Pazarlama A.Ş. çoktan kuruldu bile. Şirketten, çeşitli Türk çalışanlara ulaşıp bilgi aldığımızda ise otomobillerin ortalama olarak 150 bin TL bandında satılacağı iddia edildi. Bu tabii ki şu an için bir iddia olsa da Türkiye Pazarlama Direktörünün gazetemize yanlış beyan vermediğini umuyor, Changan markasının Türkiye’ye bir an önce gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Changan 150 bin TL’ye Araç Satacak

Daha detaylı otomobil haberlerimizi okumak için sayfamızı beğenebilir, sık kullanılanlara ekleyebilir ve Google News kanalımıza abone olabilirsiniz. 

Etiketler

Otomotiv  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış