Büyükanneler için 425 TL Ödeme Yapılacak! Hemen Başvurularınızı Yapın Ödemelerinizi Alın!

31 Mart 2022 10:40 Güncelleme : 31 Mart 2022 10:40

Devlet tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda annesi çalışan ve 3 yaşından küçük çocukların büyükannelerine büyük destek yapılacak. Torun destek ödemeleri bakım parası altında devlette büyükannelere özel olarak sunuluyor. Yalnızca büyükannelerin yararlanabileceği bu fırsat sayesinde 425 TL destek ödemesi alma fırsatını elde edebilirisiniz. Torun bakan büyükanne bakım parası başvuru detayları…

Büyükanneler için 425 TL Ödeme Yapılacak! Hemen Başvurularınızı Yapın Ödemelerinizi Alın!

Çalışan anneler çocuklarını bırakmak zorunda kalmasının ardından devlet çalışan annelere özel olarak büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatlar sayesinde torununa bakan anneanne ya da babaanne devletten 425 TL ödeme alarak ihtiyaçlarını karşılama fırsatını bulabilmektedir. Bu ödemeler her ay düzenli olarak Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler bakanlığınca büyükannelerin hesabına yapılıyor. 2022 yılının ocak ayında yapılan zam sonrasında babaannelere 425 TL destek ödemesi verileceği açıklandı. Hemen başvurularınızı yaparak bu ödemelerden yararlanabilirsiniz. 

Torun Destek Ödemelerinden Nasıl Yararlanılır?

Torun destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar öncelikle T.C vatandaşı olması en önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda bu destek ödemesinden yararlanacak olan büyükannenin yaşının muhakkak 65 yaşından küçük olması gerekiyor. Ayrıca heyet tarafından verilen sağlık raporu doğrultusunda büyükannenin herhangi bir fiziki ya da psikolojik rahatsızlığının olmaması gerekiyor. Bakılacak olan torunun da 3 yaşından küçük olması durumunda bu şartlara uyum sağlayan bireyler hemen başvurularını gerçekleştirerek 425 TL destek ödemelerinden yararlanabilecekler. Anne ve çocuğun ikametgahı aynı evde olması gerekirken, büyükannenin ikametgahı ise aynı il sınırları içinde olması gerekiyor.

Torun Destek Ödemelerinden Nasıl Yararlanılır?

Torun Bakım Başvuru Ekranı

Devlet çalışan annelerin torunlarına bakarken ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına karşılıksız olarak torun destek ödemelerini her ay düzenli olarak yapıyor. Yukarıda bahsettiğimiz şartlara uyum sağlayan bireyler başvurularını yaparak bu ödemeleri hemen almaya başlayabilir. Ancak büyükannenin fiziksel ya da ruhsal rahatsızlığının olmamasını sağlık raporu ile kanıtlamak zorundasınız. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi web adresi üzerinden başvurular sürekli olarak açıktır. Başvuru esnasında sağlık raporunu ek dosya olarak ekleyerek bildirmeniz gerekiyor. Aynı zamanda ikamet edilen ilde bulunan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne ya da Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğüne giderek de başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve 425 TL destek ödemelerinizi alabilirsiniz. 

Torun Bakım Başvuru Ekranı

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış