Bu Hafta ve Haftaya Hastaneye Gidecek Olanlar Dikkat! O Kurallar Değişti, Artık Eskisi Gibi Olmayacak!

16 Mart 2022 18:00 Güncelleme : 16 Mart 2022 18:00

Sağlık Bakanı’nın yaptığı resmi açıklama ile bundan sonra hastaneye gideceklerin bu kurallara riayet etmesi gerekecek. Tüm Türkiye’de 81 ilde genelge ile duyurulan bu haber detayı ile beraber artık kimsenin bu şekilde hastaneye gitmesine gerek kalmayacak. Sağlık Bakanlığı’nın 81 il genelgesi ile yayınladığı bu kararname ile artık hastanelere randevu alma zorunluluğu kaldırıldı.

Bu Hafta ve Haftaya Hastaneye Gidecek Olanlar Dikkat! O Kurallar Değişti, Artık Eskisi Gibi Olmayacak!

2019 yılından bu yana bir zorunluluk olan hastane randevulu tedavi biçimi bugün itibari ile kaldırıldı. Artık hastaneye giderken randevu alma zorunluluğu 81 ilde yayınlanan genelge ile kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı’nın son dakika kararı ile çıkarılan genelge sayesinde artık vatandaşlar MHRS sistemi ile randevu almadan hastaneye gidebilecek ve tedavi olabilecekler. Milyonlarca insanın çok zor bir şekilde hastaneye ulaşabildiği, randevu alabildiği ve tedavi olabildiği randevulu sistem nihayet kaldırıldı. Genç kesimin bir şekilde randevu alabildiği doğrudur ancak 50 yaş ve üzeri vatandaşların randevulu MHRS sisteminden çok fazla şikayet ettiği konuşuluyordu. Kulislerde geçen haftalarda konuşulmaya başlanan ‘MHRS zorunluluğu kaldırılsın’ talebi nihayet yerini buldu ve artık hastanelere girişte randevu zorunluluğu kaldırıldı. 

MHRS Zorunluluğu Nihayet Kaldırıldı

2019 yılında başlayan Korona virüs pandemisi sonrasında alınan “Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” başlıklı genelgenin yerine artık “Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri” genelgesi geçerli olacak. Bu sayede yaşlı kesimin de rahatlıkla tedavi olabilmesi sağlanacak.  

MHRS Zorunluluğu Nihayet Kaldırıldı

Hem Randevulu Hem de Randevusuz Hastalara Bakılacak

Hastanelere girişlerde güvenlik personellerinin dahi randevu sorduğu dönemi nihayet geride bıraktık. İnsanların mağdur edildiği, randevu olmayanın hastane kapısından dahi içeri alınmadığı dönemi sonunda geride bıraktık. 2019 yılından bu yana en az 200 bin kişinin mağdur edildiği ve tedavi edilmediği biliniyor. Bu resmi bir kayıt olmamakla beraber en doğru tahmin olduğu kabul ediliyor. 200 bin kişinin randevusu olmadığı, randevu alamadığı için tedavisinin yapılmadığı gerekçesi ile MHRS randevusu zorunluluğu kaldırıldı. 

Hem Randevulu Hem de Randevusuz Hastalara Bakılacak

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış