WhatsApp’tan Yeni Gelişme! WhatsApp Tasarımı Ağustos’ta Tamamen Değişiyor! İşte Yeni Tasarımı!

5 Haziran 2022 00:20 Güncelleme : 5 Haziran 2022 00:20

Milyonlarca aktif kullanıcı, 24 saat içerisinde milyarlarca mesajın oluşturulduğu WhatsApp sonunda ara yüz tasarımında değişikliğe gidiyor. Çıktığı günden bu yana sadece birkaç ufak değişiklik yapılan WhatsApp tasarımında köklü bir değişim yapılacak. Yapılacak olan değişimle beraber artık WhatsApp kullanımı çok daha kolay hale gelecek.

WhatsApp’tan Yeni Gelişme! WhatsApp Tasarımı Ağustos’ta Tamamen Değişiyor! İşte Yeni Tasarımı!

Toplam 2 milyar defa indirilmiş olan bir uygulama neredeyse 10 yıldır aynı tasarımla kullanılıyor. WhatsApp, tasarımı hiç değişmedi sadece ufak ikonlar ve yeni güncellemeler dışında tasarım adına hiçbir güncelleme almadı. Onu özel kılan da zaten bu sadelikti. Ama aradan geçen 10 yılın ardından artık değişim şarttı. O değişimin ilk sinyalleri de nihayet geldi. 2022 Ağustos ayına doğru tasarım değişikliğine gidecek olan WhatsApp, böylesine köklü bir değişimi ilk defa yapacak. Kullanıcı bilgi ekranı olan profil kısmında butonların yeri, boyutu ve genişliği tamamen değişiyor. Bu da WhatsApp kullanıcı bilgi ekranının neredeyse tamamen değişeceği anlamına geliyor. 

WhatsApp Kullanıcı Bilgi Ekranı Değişiyor!

WhatsApp, kullanıcı bilgi ekranı tamamen değişiyor. Değişecek olan ekran şu an için sadece IOS WhatsApp kullanıcıları için geçerli olacak. Aslında şu an için WhatsApp Business IOS kullanıcılarının kullanmakta olduğu bir ekran olan kullanıcı bilgi ekranı artık normal WhatsApp IOS kullanıcıları için de geçerli olacak. Güncellemenin Ağustos ayına doğru yayına alınacağı tahmin ediliyor. WhatsApp hakkında tahminleri ve güncelleme bilgilerini paylaşması ile ünlü olan VivaldiBlog adlı Twitter kullanıcısı, geçtiğimiz gün WhatsApp’ın kullanıcı bilgi ekranını değiştireceğini belirtti. Verdiği bilgilerle WhatsApp’ın alacağı güncellemeleri tamamen doğru bilen VivaldiBlog, bu değişimin önce IOS sonra Android kullanıcılarında aktif olacağını belirtti. 

WhatsApp Kullanıcı Bilgi Ekranı Değişiyor!

WhatsApp Kullanıcı Ekranında Neler Değişiyor?

WhatsApp kullanıcı ekranında sesli arama, görüntülü arama ve mesaj gönderme butonları değişiyor. Eskiden küçük butonlarla gösterilen bu kısımlar artık daha geniş ve daha büyük butonlarla gösterilecek. Sesli arama, görüntülü arama ve mesaj gönderme butonu olacak. Bu butonlar punto olarak geniş, ikon olarak daha farklı görünecek.

WhatsApp Kullanıcı Ekranında Neler Değişiyor?

Bu sayede bu butonların daha aktif bir şekilde kullanılması sağlanacak. Mevcut ikonların çok daha küçük ve işlevsiz olduğunu kabul eden WhatsApp, bu köklü değişim ile beraber artık bu ekranın çok daha sağlıklı kullanılabileceğini düşünüyor.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış