Tefeci Arıyorum – Tefeci Telefon Numaraları

23 Ocak 2022 14:34 Güncelleme : 23 Ocak 2022 14:36

İnsanlar zaman zaman paraya sıkışırlar. Borç ödemeleri, kira ödemeleri, fatura ödemeleri derken nakit para oldukça hızlı bir şekilde biter.

Tefeci Arıyorum – Tefeci Telefon Numaraları

Bankalara zamanında yapılmayan ödemeler ise kredi notunu düşürdüğü ve faiz getirdiği için oldukça zararlı bir olaydır. Bu sebeple bazı insanlar tefeci arıyorum diyerek nakit para bulmaya çalışırlar. Bilinmesi gerekir ki tefeciler asla nakit para alınabilecek kaynaklar değillerdir. Özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi illerde tefeci aramaları, telefon numaraları talebi çokça geldiği için bu yazımızı yazmak istedik.

Güvenirlikleri kim olurlarsa olsun yoktur. Nakit para vaadi ile insanlardan sadece verdikleri borcu değil çok daha fazlasını bir şekilde alırlar. Bankalara veya güvenilen kişilere borç ödemesi geciktiği zaman faiz biner veya o kişiyle aranız bozulabilir. Tefeci lakabıyla birisine borcunuzu geciktirmeniz durumunda sizin herhangi bir mal varlığınıza zorla el koyabilir ve bu durum karşısında yapılabilecek bir şey kalmaz.

Acil Para İhtiyacı

Kredi ödemeleri, kredi kartı borcu ödemeleri gibi zamanında yapılması gereken ödemeler için nakit para gerekir. Bu ödemeler geciktiği taktirde borç yapılan kurumlar tarafından ceza uygulamaları vardır.

Bu uygulamalar;

  • Birkaç borç gecikmesi yalnızca faiz şeklinde uygulanır.
  • Eğer oldukça uzun dönem borç ödemesi yapılmazsa haciz işlemleri başlatılabilir.
  • Bu durumda para bulunabilecek yerler aslında yine bankalardır. Farklı bir bankadan kefil ile alınan borç ile diğer borçlar kapatılabilir. Bunun yanında zor zamanlarda kredi veren bankalarda bulunur. Bu bankalara gerekli başvurular yapıldıktan sonra bankalar tarafından bir süreç başlatılır.

Çeşitli parametreler incelenerek kişiye kredi verilip verilemeyeceğine karar verilir. Eğer yüklü borç altında biri varsa genellikle bankalar kredi vermek istemezler. Borç yapılan bankaya gidilerek borç yapılandırma gibi işlemlere başvurulabilir. Bunun yanında çeşitli mal varlıkları ipotek ettirilerek borç yüzünden oluşmuş ceza uygulamasından kaçınılabilir. Bu ipotek belli bir ödeme sonrasında kalkacaktır.

Güvenilir Para Kaynakları

Güvenilir para kaynakları her zaman için devlet kontrolünde bulunan kurumlardır.

Bu kurumlar;

Bankalar ve çeşitli vakıf kuruluşları olabilir. Bu kurumlardan belirli zaman içinde ödemek sözüyle nakit para alınabilir. Ödenemediği taktirde faiz uygulaması yapılır.
Bir diğer güvenilir kaynak olarak özel şirketler olabilir. Senet karşılığında yine belli bir zamanda ödemek üzere nakit para alınabilir. Bu senetler uzun vadelidir. Bu sayede aylık olarak küçük ödemeler istenebilir. Bunun yanında özel şirketlere yardımcı olmaları için başvurulabilir. Nakit para ihtiyacının anlatılmasından sonra şirket politikası bu ihtiyaca yardımı karşılıyor ise nakit para elde edilebilir. Eğer şirket politikası bu yardımı yapmaya uygun değilse senet ile anlaşmaya varılabilir.

Eğer bankalara güvenmiyorsanız sözleşmeli olarak kişilerden para alınabilir. Bu kişiler kesinlikle güvenilir ve devlet tarafından kontrol edilen kişiler olmalıdır. Bir nevi kurumsal görev yapan bu kişiler devlet tarafından kontrol edildiği için güvenilirdirler.

Uzak Durulması Gereken Para Kaynakları

Tefecilik dediğimiz kavram yüzünden sürekli olarak insanlar hem maddi hem de manevi olarak zarar görmektedirler. Devletten bir izin almadan, herhangi bir şekilde kontrolleri olmadan para veren bu kişiler bir nevi mafyadırlar. Tefeci arıyorum diye yola çıkan herhangi bir kişinin zarar görmeme ihtimali yoktur.

Size parayı verdikten sonra yalnızca ne kadar ödeme yapmanız gerektiğini söylerler. Eğer ödemeniz gecikirse kurumlar gibi faiz uygulaması yaparlar. Bu faizin herhangi bir ölçüsü yoktur. Yani canları ne isterse ona göre faiz uygularlar. Bir anda borcunuz katlanarak artabilir. Bu durum karşısında yapılabilecek hiçbir şey yoktur.

Eğer borcunuzu daha da ödemezseniz hacze gidebilirler. Bu haczin hukuksal bir şekilde herhangi bir geçerliliği yoktur. Tefecinin istediğini zorla aldığı bir hacizdir. Haciz yolu ile eşyalarınızı zorla alan tefeci borcunuzu daha da kabartarak size borç yüklemeye devam edecektir.

Bunun yanında daha çok kabadayı oldukları için can güvenliğinizde zamanla azalır. Sizi ve sevdiklerinizi takip etmeye başlayabilirler. Evinizin önünde bekleyen adamlar olabilir. Sizden sizin aldığınız borcun çok daha yükseğini almadan asla durmazlar. Bunun için gerekli tek şey bir defa da olsa borcunuzu geciktirmektir.

Tefeci Numaraları

Tefecilerin kullandığı en büyük tuzak hızlı paradır. Tefeci arıyorum diyen birinin bu tuzağa düşmemesi için onları iyi bilmesi gerekir. Durum ne kadar çaresiz olursa olsun kurumlar sizlerin can güvenliğine herhangi bir yaptırım yapamazlar. Elinde büyük bir para ve güç bulunduran tefeci denen insanlar ise canları ne isterse bunu yapabilirler.

Tefeciler borcunuzu ödemeniz karşılığında bir sözleşme yaparlar. Bu sözleşme yüzünden onlara borcunuzu ödemek zorundasınızdır. Tek bir gecikme bile büyük sorunlara neden olur. Hızlı nakit para karşılığı sözleşme şeklinde tuzaklarına çektikleri insanlara yardım ederler.

İnsanlara yardım ederken oldukça samimi ve güvenilir kişiler şeklinde davranırlar ancak bu insanların herhangi bir güvenilir yönleri bulunamaz. Kurumlara olan borç ödemelerinden bıkmış ve stresli insanlar bu yardım eli karşısında tamamen çaresiz kalırlar.

Bu yardımı seve seve kabul ederler. Başlarına ne gelebileceğini düşünmeden yaptıkları bu anlaşma sonucu hayatlarında büyük bir zarar oluşacağını bilemezler. Alınan para ile borçlar kapatılabilir. Kurumlara olan borç bitmiştir ancak gerçek borç işte şimdi başlar.

Tefecilere Borç Almak

Tefeciler tefeci arıyorum diyen neredeyse herkese seve seve para verirler. Bunun sebebi daha sonra olacak ödemeyi biliyor olmalarıdır. Bankalara ödeme yapamayan birinin elbette kendilerine de ödeme yapamayacağını düşünürler. Borcunuzu düzenli ödemeniz durumunda bir gün karşınıza arttırılmış bir borç çıkabilir. Nedenin öğrenemezsiniz. Daha fazla para ödemeniz gerektiği söylenir. Çeşitli tehditler ile sizin sorgulamanız engellenir. Borcunuzu düzenli ödeseniz bile sizden fazla para almadan sizi rahat bırakmazlar.

Tuzak yolları şunlardır;

  • Eğer borcunuzu geciktirirseniz anında kapınıza gelirler.
  • İlk teklifleri genellikle daha fazla para almanızdır.
  • Bu sayede bu borcu ödeyebilirsiniz.
  • Bu teklifte de oldukça samimi olurlar ve güveninizi kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar.
  • Bu sırada siz ihtiyacınız olmayan bir borcun daha altına girmiş olurusunuz.
  • Bu borcun geri ödemesi daha fazla olacağından yine borcu ödeyemezsiniz ve tekrar tefeciyi kapınızda bulursunuz.
  • Bu sefer o samimiyet ve güvenden eser kalmamıştır.
  • Tek istedikleri şey borçlarıdır!
  • Üzerinizdeki mal varlıklarını sorgularlar.
  • Borcunuzun çok daha yüksek miktarında bulunan mal varlığınıza el koyabilirler.
  • Bunu çeşitli tehditlerle yaparlar.

Karşı çıkmanız bu durumda manasızdır. Hatta karşı çıkmanı durumunda can sağlığınız tehlikeye girebilir. Devletten tamamen bağımsız olarak, ne olduğu belli olmayan insanlardan bu nedenlerle borç alınmaz.

Tefeciden Borç Aldım Ne Yapmalıyım?

Eğer vakit geçmediyse ve hatanızı fark ettiyseniz parayı harcamadan hemen gidip iade etmeye çalışabilirsiniz. Eğer kabul olmazsa parayı harcamamanız önerilir. Borç zamanı geldiği zaman elim rahatladı tamamını ödemek istiyorum şeklinde borcu kapatabilirsiniz. Polise giderek durumu açıklayın. Polisler gerekli işlemleri başlatacaktır.

Hiç bir insan nasıl bir durumda olursa olsun tefeciden borç para almamalıdır, tefeci aramamalıdır. Bankalara olan borçlarınız size zarar vermez fakat bu güvenilmez kişiler borç kaynağı değildirler. Ne yapacakları bile belli olmayan bu insanların güvenirlikleri bulunmaz. Hiçbir kurumsal özelliği bulunmayan hiçbir insandan sözleşme karşılığı para alınmamalıdır. Altında yatan bir para tuzağı olduğu bilinmelidir. Tefeci bulup borç para almak oldukça riskli ve tehlikelidir. Asla başvurulmaması gereken bir yoldur

Etiketler

Finans  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış