Bitcoin Olanlar Dikkat Kripto Paranın Sonu Geldi! Rusya Fişi Çekerse Kripto Paraların Değeri Sıfırlanacak!

6 Haziran 2022 02:20 Güncelleme : 6 Haziran 2022 02:20

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto paraların fişini çekebileceğini iddia etti. Tüm batı dünyasını açık bir şekilde tehdit eden Vladimir Putin, “Batıdan gelen yaptırımlara karşı biz de önlemlerimizi alıyoruz. Buna ilk olarak kripto paralardan başlarız. Kripto paraların fişini çekeriz” ifadelerini verdi. Rusya, internet ağının %70’ini topraklarında barındırıyor. Bu da hem internet için hem de kripto paralar için çok önemli bir tehdit.

Bitcoin Olanlar Dikkat Kripto Paranın Sonu Geldi! Rusya Fişi Çekerse Kripto Paraların Değeri Sıfırlanacak!

Milliyet’ten bir muhabirin yaptığı habere göre Vladimir Putin’in internetin fişini çekeriz tehdidi için son gün geldi. 12 Mart 2022 tarihini işaret ederek bugünü bir milat olarak kabul eden ve tüm dünyayı internetsiz bırakacağını ilan eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptırımların devam etmesi halinde tüm internet ağını iptal edeceğini beyan etmişti. Bu durumdan sadece internet değil aynı zamanda kripto paralar da doğrudan etkileniyor. Bitcoin anında 1 dolar seviyelerine kadar geriler. Bu da yatırımcının en son isteyeceği şeydir. 

Rusya, Kriptoyu Sıfırlayabilir mi?

Rusya’nın direkt olarak kripto paraları sıfırlama gibi bir olasılığı yok. Ancak Kripto paraların değerlerini düşürme şansı var. Örneğin 1 dolar seviyesine inen Bitcoin rakam olarak sıfırlanmasa da manevi ve maddi yatırım olarak zaten sıfırlanmış olur. Vladimir Putin açık açık tehdit ediyor ve kripto paraları sıfırlayacağını iddia ediyor. Bu durum yaşanmadan önce önlemleri almak ve bir süre kripto paralardan uzak durmak çok daha güvenli olabilir. Özellikle aktif bir şekilde kripto para yatırımı yapan ve buradan bir gelir elde eden kişiler Rusya – Ukrayna savaşının dinmesini beklemelidir. 

Rusya, Kriptoyu Sıfırlayabilir mi?

Rusya Tüm İnternetten Çekilebilir


Rusya’nın tüm internet ağından çekilerek kendi ağına çekilebilmesi de mümkün. Rusya, zaten on yıldır kendi internet eko sistemini yaratmaya çalışıyordu. Özellikle son beş yıl içerisinde bu yatırımlarını yükseltmişti. Yıllık 2 milyar dolardan daha fazla bir bedeli kendi internet ağını yaratmak için kullanıyordu. Tüm Rusya’nın internetten kopması ve bilgi akışının sağlanamıyor olması demek bizim Rusya’dan da uzak kalmamıza neden olacak bir durum yaratır. Örneğin Yandex Navigasyon, Yandex arama motoru, Yandex kurumsal mail ya da çok daha çeşitli Rus servislerinden de uzak kalırız. 

Rusya Tüm İnternetten Çekilebilir

Etiketler

Kripto  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış