PTT Kart Nasıl Alınır? Hesap Numarası Nerede Yazar?

23 Ocak 2022 13:42 Güncelleme : 23 Ocak 2022 13:44

Orta yaş ve üzeri bir çok vatandaşımız PTT’nin sunduğu hesap kartı ile para transferi yapmaktadır. Postaneden alınan bu kart ile bir çok kişi havale işlemi gerçekleştirmekte.

PTT Kart Nasıl Alınır? Hesap Numarası Nerede Yazar?

 Vatandaşlarımızın PTT tercihi bu devlet kurumunun bilinirliğinden, emeklilere sağladıkları kolaylıklardan, alışılmışın dışına çıkılmak istenmemekten ve kurumun şehir içerisinde bayilerinin yaygın olmasından ötürü tercih ediliyor.

Kartlar ile birlikte vatandaşlar adına PTT hesap numarası oluşturmaktadır, para yatırma, para transferi gibi çeşitli işlemler için bu hesap numarasının bilinmesi gerekiyor. Bir çok kişi bu hesap numarasını öğrenmek için PTT müşteri hizmetleri ile iletişime geçiyor ve hesap numaralarını öğreniyorlar.

Hesap Numarası Kartın Neresinde Yazar?

PTT kartın hesap numarası 16 haneden oluşmaktadır. İlk 5 hane şube kodunu temsil ederken kalan 12 hane hesap numarasını temsil eder. Hesap numaranız kartınızın üzerinde yazmaktadır, kartın tipine göre ön ya da arka tarafa yerleştirilmiş olmak ile beraber çoğu kartta bu numara ön yüzde bulunmaktadır. Kart numarası ile hesap numarası karıştırılmaktadır bu karışıklığı önlemenin kolay bir yöntemi var. Kart numaraları, hesap numaralarına göre daha fazla rakamdan oluşmaktadır, yazımızda daha önce belirttiğimiz gibi hesap numarası 16 haneden oluşur buna karşın PTT kartın numarası ise 26 hanedir.

PTT Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT bu kartları edinen kişilerden kart aidatı talep etmiyor ayrıca istenildiği taktirde PTT kartlar online yani internet alışverişine de açılabiliyor. PTT kartı alabilmeniz için öncelikle PTT şubelerine başvurmanız gerekmektedir, başvuru ardından PTT adınıza bir hesap açar ve kart satın alımı için sizlerden 5 TL talep eder, başvuru ardından kart basım sürecine geçilir ve kartınız 1 ay içerisinde PTT kargo ile adresinize ulaştırılır.

Etiketler

Bankacılık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış