Kredi Kart Borcu Olanlara Büyük Müjde Geldi! Kredi Borcunuz Var İse İade Alabilirsiniz

9 Haziran 2022 00:02 Güncelleme : 9 Haziran 2022 00:02

Kredi borcu olanlar ve kredi kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiren son dakika gelişmeler gündemimizde ki yerini alıyor. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda taksitli satış sözleşmesi bulunan ve borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımıza müjdeli haber geldi. Eğer 14 günlük cayma süreci boyunca kredi kartı ya da kredinizin borcunu tamamını geri öderseniz iadesi gereli olan ek ücretleri geri alma fırsatını bulabileceksiniz.

Kredi Kart Borcu Olanlara Büyük Müjde Geldi! Kredi Borcunuz Var İse İade Alabilirsiniz

Tüketici haklarını korumak ve tüketicilerin kesinlikle mağdur olmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler sonucunda pek çok vatandaşımızı yakından ilgilendiren son dakika gelişmeler gündemimizde ki yerini aldı. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda tüketicilerin hak arama yollarının kolaylaştırılması, ceza sisteminin orantısının ayarlanması, caydırıcılık ilkeleri ve değişim hakları gibi birçok konuda yapılan çalışmalar TBMM’ye sunuldu. TBMM’ye sunulan bu düzenleme Meclis Sanayi ve Ticaret Komisyonunca kabul edilerek tüketici haklarıyla ilgili tüm detaylar paylaşıldı.

Tüketicilerin Lehine Çalışmalar Yapıldı!

Taksitli satış sözleşmesinden yararlanan ve böylesine bir zorlu süreç içerisinde ekonomik sıkıntı çekmesi sebebiyle borçlarını ödeyemeyen tüketicilere müjdeli haber geldi. Türk Borçlar Kanunun yeniden düzenlemesi doğrultusunda bu zorlu süreç içerisinde borcunu ödeyemeyen tüketiciler öncelikle borcunun 10’da 1’i kadar ödeme yapma hakkına sahip olabilecek. Böylelikle tüketiciler bu süreç içerisinde yasal takip sürecine girmeden ödemelerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek. Aynı zamanda yapılan bu düzenlenme sırasında eklenen yeni bir madde ise 14 günlü cayma süresi boyunca kredi ya kadar kredi kartı borcunun tamamını ödeyen kullanıcılar cayma hakkını kullanmaları sebebiyle ücret iadelerini almaları söz konusu olmuştur.

Tüketicilerin Lehine Çalışmalar Yapıldı!

Bildirim Süresi Kaldırılacak!

Kredi ya da kredi kartı borcu olan bireyler borçlarını ödemediği takdirde 30 günlük süreç içerisinde tüketicilere bildirim şartı bulunuyordu. Ancak yapılan düzenlemeler doğrultusunda faiz oranının arttırılma ya da düşürülmesi amacıyla bildirim süresinin kaldırılması ve tüketicilerin ödeyebilecekleri bir düzende planlamaların yapılması ön görülüyor. Banka kartları ve kredi kartları kanunun sözleşmelerinde yapılan değişiklik nedeniyle faizlerin artış göstermesi ya da düşmesi tüketicilerin lehine kullanılması sebebiyle bildirim süresinin kaldırılacağı bildirildi. Bu durum karşısında tarafların mutabakatı ile tüketicilerin indirimli orandan yararlanabilmesi için herhangi bir bildirim süreci bulunmadan yararlanma hakkına sahip olabilecek.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış