Eşi Vefat Edenlerin Dikkatine! Devlet Size Geri Ödemesiz Her Ay 1100 TL Ödeme Yapacak!

5 Haziran 2022 02:20 Güncelleme : 5 Haziran 2022 02:20

Türkiye’de her yıl on binlerce kişi vefat ediyor. Bazı kayıplar maddi sorun yaratmıyorken bazıları ne yazık ki yaratabiliyor. Özellikle asgari ücretli çalışırken hayatını kaybetmiş olan kişilerin geride kalanları için durum daha kötü olabiliyor. Eğer siz de o kişilerden biriyseniz tek bir başvuruda her ay bin 100 TL ödeme alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki harfiyen uygulamak olacak.

Eşi Vefat Edenlerin Dikkatine! Devlet Size Geri Ödemesiz Her Ay 1100 TL Ödeme Yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılan yardımların en büyüğü olarak görülen ve insanlar için en faydalısı olduğu kabul edilen eşi vefat edene yardım ödemesi, 500 TL iken şimdi bin 100 TL’ye çıkarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde yapılan açıklamaları incelediğimizde ise durumun daha açık ve şeffaf olduğuna karar verebiliyoruz. Yüz binlerce muhatabı olan ‘Eşi Vefat Edenlere Destek Ödemesi’ için kişilerin tek yapması gereken basit bir başvuru olacak. Sonrasında devletimiz her ay geri ödemesiz ve herhangi bir mesuliyeti olmaksızın sabit bin 100 TL ödeme yapıyor. Üstelik her yıl enflasyon zammından sonra da belirli miktarlarda zam almaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene 500 TL olan destek ödemesi bu yıl bin 100 TL olarak yatırılıyor. 

Eşi Vefat Edenlere Destek Ödemesi Nedir?

Eşi vefat eden kişilerin özgür bir şekilde faydalanabileceği ve ekonomik sıkıntılarından kurtulabileceği bir ödeme tipi olan bu ödeme sadece eşi vefat etmiş olan kadınlar için yatırılan bir destek ödemesidir. Bu ödemenin diğerlerinden tek avantajı dul kalan eş sadece evlenirse o zaman ödeme kesiliyor. Eğer dul kalan eş evlenmezse ödemesi ömrünün sonuna kadar yatırılıyor, kız çocuğu varsa kız çocuğu da evlenene kadar yatırılmaya devam ediyor. Eğer kız çocuğu yoksa ve dul kalan eş de vefat ederse ödeme kesiliyor.

Eşi Vefat Edenlere Destek Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eşi vefat edenlere destek ödemesine başvuru yapabilmek için eşinizin ölüm belgesini alıp bağlı bulunduğunuz kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarını ziyaret etmeniz gerekiyor. Bu vakıf, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan devlete bağlı bir vakıftır. 

Eşi Vefat Edenlere Destek Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genelde kaymakamlık binasında ya da çevresinde bulunur. Buraya yapacağınız başvuru sonrasında ödemenizi her ay sabit bir gün içinde alabilirsiniz.  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış