Dolar 15 Liraya Yelken Açtı! Altın Aldı Başını Gitti İslam Memiş Şok Uyarıda Bulundu

3 Mart 2022 13:30 Güncelleme : 3 Mart 2022 19:13

2 Mart itibari ile altın ve dolar fiyatları yükselişe geçti. Dolar tekrardan 14’ün üstünü gördü. Altının gramı ise 875 TL civarına yaklaştı. Piyasa uzmanı İslam Memiş 2022 yılında halkın elindeki varlıkları almak için kurulan bir tezgâh olduğunu iddia etti.

Dolar 15 Liraya Yelken Açtı! Altın Aldı Başını Gitti İslam Memiş Şok Uyarıda Bulundu

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin savaşa dönmesi ve Rusya’nın işgale başlamasının global etkileri yansımaya devam ediyor. Tabi ki bu yansımalar altın ve dolar piyasasını da etkiliyor. Müzakerelerin başladığı dönemde bir nebze olsun düşüş göstermiş olsa da pazartesi gününe kadar 850 TL’nin altında dolaşan altın salı günü 850 TL bandını geçti. Müzakerelerden olumlu bir sonuç gelmemesinin ardından altın fiyatları tekrar yükselmeye başladı.

Altın 875TL'yi Gördü

 Gün içerisinde altının gramı 875 TL’yi gördü. Öğleden sonra yaşanan ufak düşüşün ardından 875 TL’nin altına tekrar geriledi. Çeyrek altın ise 1.433 TL’ye yükselirken yarım altın 2.867 TL’yi cumhuriyet altını ise 5.718 TL’yi gördü. Dolar kuruda aniden fırlayınca piyasa uzmanı İslam Memiş 2022 yılı için elimizdeki dolar ve altınları almak için tezgah kurdular dedi. 

Altın 875TL'yi Gördü

Dolar Durdurulamıyor

Dolar kutu bu hafta piyasaların açılması ile birlikte tekrardan hareketlendi. Geçtiğimiz hafta savaşın başlaması ile 14 TL’nin üstünü yoklayan dolar kuru tekrardan 13 TL bandına dönmüş ancak 2 mart itibari ile 14.07 TL’ye sabitlenmişti, Euro ise 15.63 TL’den işlem görmekte. İslam Memiş’e göre Rusya Ukrayna savaşı dolar ve altın piyasasının üstünde oldukça etkili olacak. Ortamda büyük bir manipülasyon fiyatlanması var.

Doların yakın zamanda 14.20 civarlarına çıkmasını bekleyebiliriz. Savaşta olan iki ülke arasındaki bir sonraki görüşme kur üzerinde direk etkili olacaktır. Ancak bunu bekleyip görmek dışında şu an için yapabileceğimiz bir şey yok. Altın ise dolar kurunun yüksekliğinden güç alıyor. Altının Ons fiyatı şu an için 1.916 dolar seviyesinde. Ons altının güçlü duruşu ve doların istikrarlı yükselişi eşittir altın fiyatlarının da istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi. 

Etiketler

Döviz  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış