Bu Başvuruyu Yapanların Tüm Banka Borcu Silinecek! Devlet Banka Borçlarına El Attı! Hemen Başvuru Yapın

13 Mart 2022 15:20 Güncelleme : 13 Mart 2022 15:18

Türkiye’de bankaya borçlu insan sayısı milyonları aştı, enflasyon, nakit ihtiyacı ve daha pek çok sebepten ötürü hemen hemen hepimizin bankalarla işi olabiliyor. Zira yüksek enflasyon sebebi ile bankalar olmadan tek bir çöp dahi alamaz hale geldik. Bu da mecburen hepimizi bankalara mecbur kılıyor. Ama devlet sonunda bankalardaki borçluluk oranına el attı ve bu başvuruyu yapan herkesin borçlarının faizleri silinecek. Tek yapmanız gereken evrak göndermek ve yanıt beklemek olacak.

Bu Başvuruyu Yapanların Tüm Banka Borcu Silinecek! Devlet Banka Borçlarına El Attı! Hemen Başvuru Yapın

Siz de borçlu musunuz? Bugün hepimiz bankalara çok fazla miktarlarda borçluyuz ve borç taksitleri altında eziliyoruz. Ama bu bugünün mecburi şartlarından bir tanesi. Özellikle orta sınıf ve alt tabaka vatandaşlarımızın tamamının bankaya 1 TL dahi olsa borcu var. Bu her ne kadar can sıkıcı bir durum olsa da ne yazık ki mecbur kalıyoruz. Bankalara olan borçlarımız her gün katlanarak büyüyor. Faizler, taksit ödeyememe durumları ve daha pek çok çeşitli sebepten ötürü bankalardaki borçlarımız asıl borçlarımız da aşarak daha fazla faiz alıyor. Ama şimdi bu başvuru seçeneği ile hemen tüm bu dertlerinizden kurtulmak mümkün. Devlet en nihayetinde başvuru yapma yolu ile tüm bankalardaki faizlerinizi ödeyecek. En azından küçük bir kısım da olsa borçlarınızın yükünden kurtulmuş olacaksınız.

Borç Silme Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Öncelikle, gelir gider dengesini bozduğunuz an tüm işleyiş son buluyor. Devletten size faiz konusunda yardım alabilmek için kaymakamlığınıza bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarını ziyaret etmeniz gerekiyor. Bu vakıflar Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan özel kuruluştur. Ancak tüm işleyiş ve ödenekler Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bu kurum kaymakamlık binalarınızda bulunur. Buraya bizzat başvuru yaparak faiz silme başvurusu yapmanız gerekiyor. 

Borç Silme Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Ne Kadar Faiz Silinecek?

Sadece gerçekten muhtaçlık durumu olan kişilerin faizleri silinecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından alacağınız ödenek başvurusu onayı formu ile bankanızı ziyaret ederek tüm borçlarınıza ait faizlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ödeneceğini belirtmeniz yeterli olacak. Geri kalan tüm işleyişi banka ile vakıf aralarındaki yazışmalar ve onaylar sonucunda halledecekler. Ortalama olarak 70 bin TL’ye kadar faiz silinebilecek ancak 10 bin TL ile 100 bin TL aralığında borç faizleri silineceği belirtiliyor. 

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış