Ayçiçek Yağı Değil Bu Sefer Süt Uçacak! Süt Fiyatlarına Dev Zam Gelecek Ayçiçek Zammı Mumla Aranabilir.

10 Mart 2022 16:00 Güncelleme : 10 Mart 2022 16:52

Ayçiçek yağından sonra süt fiyatlarında da büyük zam geleceği gündemimizde ki yerini aldı. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar bir litre süt satarak dahi bir kilo yem alamaz durumu geldiğini belirterek zorlu bir süreç içerisinde olduğunu ifade etti. Her şeyin pahalı olması ve ekonomik açıdan sıkıntı içerisinde olan üreticilerimiz maliyetlerin karşılanmaması sebebiyle sütün litresine de zam yapılması gerektiğini vurguladı.

Ayçiçek Yağı Değil Bu Sefer Süt Uçacak! Süt Fiyatlarına Dev Zam Gelecek Ayçiçek Zammı Mumla Aranabilir.

Başkan Şemsi Bayraktar konu ile alakalı olarak "Üreticinin talep ettiği artış yapılmazsa, ilerleyen günlerde tüketiciler bugünkü fiyatları bile arar hale gelecek" ifadelerini kullanarak gündemimizde ki yerini aldı. Sattığı sütün fiyatı kendi maliyetlerini karşılamadığı için ekonomik açıdan bir hayli problem yaşayan vatandaşlarımızın zararları her geçen gün artıyor. Bu durum süt fiyatlarının artış göstereceğine dair önemli bir detaydır. Ayçiçek yağından sonra süt fiyatlarına gelen zamda bir hayli yüksek olması bekleniyor. Süt üreticileri devletten destek gelmez ise bu durum yakın zaman içerisinde süt fiyatlarının artış göstereceğini vurguluyor.

Süt Üretimi Yüksek Maliyet Sebebiyle Durmak Üzere!

Süt üretimi yapan vatandaşlarımız tarafından maliyetlerin yüksek olması sebebiyle üretimlerin durmak üzere olduğu açıklandı. Eğer devlet üreticilere destek vermezse ya da süt ürünlerine zam gelmez ise üretimin tamamen durdurulacağını ve böylelikle piyasa da süt ve süt ürünlerinin zor bulunacağını açıkladılar. Bu durum hem süt hem süt ürünlerini etkilerken et ürünleri için de tehlike saçmaya başladı. Böylelikle yakın zaman içerisinde süt ve et ürünleri için Ayçiçek yağına yapılan zamlardan daha fazla zam yapılması bekleniyor. 

Üreticiler İsyan Ediyor! Hayvan Sayıları Azalıyor!

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar üreticilere destek olmak amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Bayraktar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda üreticiler artık yem fiyatlarına gücü yetmediği için mecburen hayvan sayılarını azaltmaya başladığına dair önemli vurgulamalar da bulundu. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar “Sektör çok sıkıntılı bir durumla karşı karşıya. Yem başta olmak üzere elektrik, mazot, ilaç, tohum, işçilik, veteriner hizmetleri gibi bütün maliyetlerimiz ciddi oranlarda artarken sürdürülemez fiyatlarla üretime devam etmemiz artık mümkün değil” ifadelerini kullanarak üreticilerin desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. Eğer bu durum böyle gider ise üreticilerin elinde hayvan kalmayacak ve böylelikle bu durum da et ve süt ürünlerinde bir hayli zam gelmesi bekleniyor.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış