Android Akıllı Telefonu Olanlar Dikkat! Bu Uyarı Hepiniz İçin! Hemen Bunu Silin!

5 Haziran 2022 01:20 Güncelleme : 5 Haziran 2022 01:20

Türkiye’de ve özellikle tüm dünyada çok aktif bir kullanıcı sayısı olan Android akıllı cihazlar için son dakika uyarısı geldi. Uyarı direkt olarak Google kanadından yapıldı. Yapılan uyarı nezdinde telefonlarda yüklü olan bu uygulamaların çok acil bir şekilde silinmesi gerekiyor. Eğer silinmezse telefon planlı olarak yavaşlatılıyor ve eskitiliyor…

Android Akıllı Telefonu Olanlar Dikkat! Bu Uyarı Hepiniz İçin! Hemen Bunu Silin!

Ülkemizde çok aktif olarak kullanılan Android cihazlarla ilgili önemli bir Google açıklaması geldi. Yapılan resmi açıklamada Android akıllı telefon kullananların acilen bu uygulamaları telefonlarından silmesi gerekiyor. Google tarafından yapılan incelemede akıllı telefonların planlı olarak eskitildiği belirtildi. Eğer bu uygulamalar çok hızlı bir şekilde Android akıllı telefonlardan silinmezse telefonlar kasıtlı olarak yavaşlatılıyor, eskitiliyor ve yeni Samsung, Xiaomi, LG, Oppo ya da diğer yeni markalar aldırılmaya çalışılıyor. Markalarla işbirliği yapan bu uygulamaların tek amacı eski telefonu kullanılmaz hale getirmek. Bu sayede markalardan ödemeler alıyorlar. İşte sizin için araştırıp tek tek ayırdığımız ve aralarında Google’ında kesinlikle silin uyarısı verdiği o 5 mobil uygulama.

Telefonunuzdan Kesinlikle Silinmesi Gereken 3 Uygulama

1. Super Wallpapers Flashlight

Bu uygulama hem Facebook hem Instagram giriş bilgilerinizi çalıyor hem de telefonunuzu kasıtlı olarak yavaşlatıyor. Sizin giriş bilgilerinizi önce çalıyor sonra telefonunuzu kasıtlı olarak yavaşlatıyor. Siz yeni bir marka Android cihaz satın aldığınızda da bu uygulama markaya ulaşarak size yönlendirdiğini belirtiyor, kanıtlarını sunuyor ve markadan ödeme alıyor. Pek çok marka bu şahıslara ödeme yapıyor.

2. Iplayer & iwallpaper

Iplayer & iwallpaper uygulaması arka plan değiştirme uygulaması olarak görünse de aslında arkada Bitcoin madenciliği yapıyor, WhatsApp verilerini çalıyor ve sizden üç kategoriden para kazanıyor. Birincisi Bitcoin madenciliği, ikincisi verilerinizi reklam şirketlerine satıyor üçüncü ve son olarak ise reklam gösterimi yapıyor.

3. File Manager

Bir dosya yönetim uygulaması olan File Manager, tüm dosyalarınızı kendi sunucusunda yedekliyor ve çevrimdışı sunucularda tutuyor. Bu sayede verilerinizi daha güvenli bir şekilde reklam şirketlerine satıyor. Bu da uygulama sahiplerine yılda milyarlarca TL kazandırıyor.

Yukarıda gördüğünüz üç uygulamayı mutlaka ama mutlaka telefonunuzdan silmelisiniz. Eğer telefonunuzda yüklü ise bu uygulamadan herhangi biri ivedi bir şekilde imha etmeli ve telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürmelisiniz. Aksi takdirde yaşanacak sorunlardan sadece siz mesul olursunuz. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış