Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Herkese 2354 TL Ödeme Yaptı! Hemen Hesaplarınızı Kontrol Edin!

15 Mart 2022 16:00 Güncelleme : 15 Mart 2022 16:00

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından herkesin hesabına 2 bin 354 TL ödeme yapıldığına dair duyuru geldi. 14 Mart Pazartesi günü bütün ödemeler yapıldığı açıklanmasıyla ihtiyaç sahiplerine ödeme yapıldığı açıklandı. Evde bakım parası alan engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların bakım masraflarını karşılayabilmeleri için her ay düzenli olarak bu ödemeler yapılıyor. Peki, Evde bakım parası nasıl alınır? İşte tüm ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Herkese 2354 TL Ödeme Yaptı! Hemen Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlarımız için her ay düzenli olarak yapılan ödemeler arasında bulunan evde bakım parası ödemeleri yapıldı. Engelli ve bakıma muhtaç kişiler giderlerinin fazla olması sebebiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu kişilerin masraflarını karşılamak amacıyla destek oluyor. 2022 yılı için belirlenen evde bakım ücreti 2 bin 354 TL olarak her ay düzenli olarak hesaplara ödeniyor. Evde bakım parasını 14 Mart 2022 Pazartesi günü tamamlanmasıyla bütün herkesin bu fırsatlardan yararlanabileceği açıklandı. 

Evde Bakım Parasını Kimler Alabilir?

Evde bakım parası engelli ve bakıma muhtaç kişiler için verilen bir ödenektir. Devlet tarafından bu kişilerin masraflarını karşılayabilmeleri için her ay düzenli olarak ödemeler yapılır. Peki, bu ödemelerden kimler yararlanabilir? Evde bakım ödemeleri yalnızca engelli ve evde bakıma muhtaç olan bireyler için veriliyor. Bu ödemelerden yararlanmak için belli başlı şartlar bulunuyor. Bu şartlara uyum sağlayan kişiler ödemelerini her ay düzenli olarak alıyor. Engelli kişilerin iş hayatına devam edememesi durumunda verilen bu ödenekler ailelerin ve bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçları için büyük önem taşıyor. Ocak ayında yapılan zam sonrasında hesaplara 2 bin 354 TL yansıtılmaya başlandı. 

Evde Bakım Parasını Kimler Alabilir?

Evde Bakım Parasından Yararlanma Şartları Nelerdir?

Evde bakım parasından yararlanmak isteyen kişiler için belli başlı şartlar bulunuyor. Bu şartlar doğrultusunda yapılan değerlendirme ve heyet sonucu ile evde bakım parası bakıma muhtaç olan kişiler için ödeniyor. Başvuru yapmak isteyen kişiler şu şartlara uyum sağlaması gerekiyor:

1. Bakanlık tarafından belirlenen gelir kriterlerine uyum sağlaması
2. Bakıma muhtaçlık kriterine uygun olması
3. Ağır engelli olduğuna dair alınan sağlık kurulu raporu

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış