Toyota’dan Kahreden Açıklama Geldi! Toyota’ya Veda Edebiliriz…

14 Mart 2022 11:00 Güncelleme : 14 Mart 2022 11:00

Dünyanın en sağlam ve sevilen araba markalarından bir tanesi olan Toyota, bundan sonra üretim yapmayacağını ve üretimlerini 2023 yılına kadar kademeli olarak azaltacağını duyurdu. Yapılan duyuruda, başta Türkiye ve Almanya olmak üzere bu bölgelerdeki üretim tesislerini de kapatacağını belirten Toyota, 2022 yılının ikinci çeyreğinde de Japonya’daki tüm üretimini durduracağını ve bundan sonra araba üretimi yapmayacağını belirtti.

Toyota’dan Kahreden Açıklama Geldi! Toyota’ya Veda Edebiliriz…

Toyota sevenler ve hayatı boyunca en çok Toyota markalı araba sahibi olmuş olan kişilerin çok üzüleceği bu haber bizzat Toyota tarafından geldi. 2022 yılının ikinci çeyreğinde kendi ülkesinde azaltacağını, en geç 2023’e kadar da tüm dünyada araba üretimini tamamı ile durduracağını açıklayan Totoya, bundan böyle sadece kendi ülkesinde üretim yapacak olan Toyota, belirli miktarlarda araç üretimi yapacak. Korona virüs pandemisinin getirmiş olduğu ekonomik zorluklara karşı daha fazla dayanamayacağını belirten Toyota, Rusya ve Ukrayna savaşı ile de son bir darbe aldı. Ekonomik olarak yıpranan Toyota, bundan böyle kısıtlı sayıda sadece Japonya’da üretim yapacak. Bu da mevcut Toyota kullanıcılarını direkt olarak etkileyen bir durum olacak.

Toyota Neden Az Üretim Yapacak?

Toyota, diğer tüm markalar gibi koronavirüs pandemisinden ciddi şekilde etkilendi. Zira etkilenmemek elde değildi ancak öncelikli olarak önlemlerin daha seyrek alındığı Toyota’da işler 2020, 2021 yıllarında çok daha kötü gitti. Satış rakamları da istenilen kadar olmadığı için mecburen küçülmeye gidildi. Öncelikle model üretimi konusunda problemler yaşayan Toyota, Türkiye’deki çeşitli fabrikalarını kapatmak zorunda kalmıştı. Türkiye’de çalışanlarına çok yüklü miktarda ödemeler yaparak fabrikasını kapatan Toyota, Türkiye’deki faaliyetlerine neredeyse tam anlamı ile son vermişti. Son açıklama ile artık tüm dünyada üretiminin çok az olacağını ilan etti.

Toyota Neden Az Üretim Yapacak?

Bundan Sonra Toyota Olacak mı?

Evet, bundan sonra da Toyota olmaya devam edecek. Ama 100 kişi Toyota markalı araba istiyorsa sadece 3 kişi Toyota alabilecek. Bu da zaten yok demekle aynı kavram. İkinci el Toyota’larda etkilenen bir durum şu anlık olmayacak ama bugünden 15 yıl sonra Toyota bulmak artık neredeyse zor olacak. Milyonların severek ve güvenerek kullandığı Toyota, bundan sonra da hayatımızda olacak olsa da belki uzaktan göreceğiz belki de bir film sahnesinde.

Etiketler

Otomotiv  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış