Devletten Ev Hanımlarına 4 bin 500 TL Ödeme Yapılacak! Hemen Başvuru Yapın!

13 Mart 2022 13:45 Güncelleme : 13 Mart 2022 13:45

Ev hanımlarına müjdeli haber Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geldi. Ev hanımı olan ve bu zamana kadar hiçbir şekilde sigortalı bir şekilde çalışmamış olan ev hanımları nihayet devletten 4 bin 500 TL ödeme alabilecek. Ancak çeşitli katılım şartları var. İşte başvuru şartları ile ayda 4 bin 500 TL kazanma fırsatı.

Devletten Ev Hanımlarına 4 bin 500 TL Ödeme Yapılacak! Hemen Başvuru Yapın!


Ev hanımları her zaman bu ülkenin en büyük yükünü taşıdı ama kimse onların değerini bilmedi. Özellikle son 50 yılda yaşamış olan ev hanımları bu ülkenin en büyük iş gücünü oluşturdu ama kimse onları görmedi. Ancak devletimiz artık ev hanımlarını da sevindirecek bir haber paylaştı. Bundan sonra ev hanımları da vefat edene kadar devletten sınırsız bir şekilde 4 bin 500 TL ödeme alabilecek. Alınacak olan ödemeler devlete geri ödenmeyecek ve herhangi bir faiz yansıtılmayacak. Tıpkı emekli maaşı gibi olacak olan bu ödeme sayesinde ev hanımlarının da ekonomiye katılacağı düşünülüyor. 

Ev Hanımları Nasıl 4 bin 500 TL Ödeme Alacak?

Ev hanımlarının 4 bin 500 TL ödeme alabilmesi için geçmiş dönemlerde en az 250 günlük sigorta girişlerinin olması gerekiyor. Ev hanımının yaşı fark etmeksizin, sigorta giriş tarihi fark etmeksizin en az 250 gün sigortalı bir şekilde çalışmış olan tüm ev hanımları bundan sonra devletten 4 bin 500 TL ödeme alabilecek. Ödeme alınabilmesi için Sosyal Güvelik Kurumu’na (SGK) başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru esnasından sonra incelemeler başlayacak ve onay alınması durumunda da hemen ödemeler başlayacak. 

4 bin 500 TL İçin Nasıl Başvuru Yapılacak?

4 bin 500 TL ödeme alabilmek için öncelikli olarak en az 250 sigorta gün şartını tamamlamanız gerekiyor. Eğer bu şartı tamamlayabiliyorsanız hemen en yakınınızda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasını ziyaret edin. Danışmandan alacağınız formu doğru bir şekilde doldurup başvurunuzu tamamlayın. SGK, sicil geçmişinizi inceleyecek ve doğru bir şekilde tüm şartları tamamlıyorsanız hemen ödemeleriniz başlayacak. İlk ödeme alma tarihi olarak ise başvuru onay aşamasından bir sonraki ayın 13’ü olarak belirlendiği belirtildi. Bu kapsamda en erken 60 gün içerisinde ödemelerinizi her ay almaya başlayabilirsiniz. 

4 bin 500 TL İçin Nasıl Başvuru Yapılacak?

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış